Pancerote bez kvasca (germe)
Sastojci
Instrukcije
Umutiti jaje zajedno sa jogurtom i uljem.
U veću posudu izmiješati brašno sa praškom za pecivo i soli
Umucena jaja dodati u brašno i uz doljevanje vode umjesiti glatko tijesto.
Mocarelu, masni sir i pecenicu izrezati na kockice, A sir za picu naribati.
Tijesto podijeliti na loptice željene veličine i razviti u manji krug
Stavljati na svaku pancerotu paradajz sos i nadjev
Ako nemate paradajz sos može i kecap u koji se doda 1 kašika ulja i pomijesa se da se kecap i ulje sjedine
Kad Pancerote napunimo nadjevom preklopimo po pola i krajeve dobro vilicom zatvorimo da nam nadjev ne curi
Ugrijati ulje u tavi i na slaboj temperaturi peći Pancerote pri tome ih okretati da se s obje strane fino ispeku a i unutra.
Kad fino porumene gotove su.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.