Pancerote bez kvasca (germe)
Kategorije: Pizza
- Umutiti jaje zajedno sa jogurtom i uljem.
- U veću posudu izmiješati brašno sa praškom za pecivo i soli
- Umucena jaja dodati u brašno i uz doljevanje vode umjesiti glatko tijesto.
- Mocarelu, masni sir i pecenicu izrezati na kockice, A sir za picu naribati.
- Tijesto podijeliti na loptice željene veličine i razviti u manji krug
- Stavljati na svaku pancerotu paradajz sos i nadjev
- Ako nemate paradajz sos može i kecap u koji se doda 1 kašika ulja i pomijesa se da se kecap i ulje sjedine
- Kad Pancerote napunimo nadjevom preklopimo po pola i krajeve dobro vilicom zatvorimo da nam nadjev ne curi
- Ugrijati ulje u tavi i na slaboj temperaturi peći Pancerote pri tome ih okretati da se s obje strane fino ispeku a i unutra.
- Kad fino porumene gotove su.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!