Paprike punjene povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 30 minuta
Paprike punjene povrćem

Sastojci

Paprike:
12 komada
Crveni luk:
4 glavice
Paradajz:
1/2 kilograma
Ulje:
3/2 decilitar
Mrkve:
2 komada
Peršun:
Po želji
Krompir:
4 komada
Riža:
100 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Luk očistiti, isjeckati i propržiti na ulju, zatim dodati sitno isjeckanu mrkvu, peršun, 100 gr riže, izrendani krompir, biber i sol, sve izmiješati i nakon nekoliko minuta skinuti s vatre.

  2. Paradajz oguliti, isjeći na kockice, pa umiješati u smjesu s krompirom.

  3. Očišćene paprike filovati napravljenom smjesom od povrća, staviti u pleh premazan uljem i peći 45 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.