Paprike punjene rižom, sirom i maslinama
- Odrežite vrhove paprika i ostavite na stranu.
- Iz unutrašnjosti paprika izvadite sjemenke, pa operite paprike.
- Zajedno sa odrezanim dijelovima, paprike stavite u slanu, ključalu vodu i ostavite da kuhaju 10-ak minuta dok ne omekšaju.
- Izvadite ih iz šerpe i ostavite 15-ak minuta da se ocijede i osuše.
- U međuvremenu skuhajte rižu po uputstvu s vrećice.
- U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk, a zatim dodajte paradajz i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
- Sjedinite s rižom, pa dodajte masline, pinjole, pecorino, metvicu, peršun, sol i biber.
- Sve izmiješajte, a zatim napunite paprike ovim filom.
- Na svaku papriku stavite mozzarellu i odrezani dio, pa ih poredajte u posudu za pečenje premazanu uljem.
- Pecite paprike oko 40 minuta na 180 °C, pa poslužite tople.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!