- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 50 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 25.7.2012
- 1 kg
- paprike
- 200 g
- riža
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1 komad
- paradajz
- 1 kašika
- paradajz sos
- 100 ml
- Maslinovo ulje
- 200 ml
- topla voda
- 1/2 kašičica
- Mješavina začina
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/4 kašičica
- cimet
- 1 kašika
- menta
- 1/2 kašičica
- Šećer

- Odsjeći vrh svake paprike, odstraniti sjeme i oprati ih.
- U šerpi, na maslinovom ulju propržiti crveni luk, zatim dodati isjeckani paradajz i sos, pa kuhati 3 minute uz miješanje.
- Dotati opranu rižu, sol, mješavinu začina, šećer, cimet, mentu i 250 ml tople vode.
- Sve izmiješati, pa kuhati dok tečnost ne ispari.
- Kada se smjesa ohladi, napuniti paprike, poredati ih u šerpu, dodati toplu vodu i kuhati 20-ak minuta, dok paprike ne omekšaju.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!