Paprike punjene sirom i povrćem
Sastojci
Instrukcije
Paprike prepolovite, izvadite sjemenke, ali ostavite stabljike.
Stavite ih na pleh, pazeći da unutarnji dio paprike bude okrenut prema dnu posude.
Pecite ih u rerni na 200 °C 15-20 minuta.
U šerpu stavite začine, pa dodajte isjeckani luk, patlidžan izrezan na kockice, paradajz, chilli papriku i grah sa tečnošću iz konzerve.
Poklopite šerpu i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.
Pokušajte da ne dodajete više tečnosti.
Umiješajte korijander.
U međuvremenu umutite jaje, feta i svježi sir.
Kada se ispeku, paprike napunite pripremljenim filom i vratite u rernu na 10 minuta.
Pospite iscijeđenim sokom limete, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.