Paprike punjene sirom i povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 10 minuta
Paprike punjene sirom i povrćem

Sastojci

Paprike:
2 komada
Kim:
1 kašičica
Mljeveni korijander:
1 kašičica
Paradajz:
400 grama
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Ljuta papričica:
1 komad
Patlidžan:
1 komad
Konzervirani grah:
220 grama
Korijander:
1 svežanj
Jaja:
1 komad
Feta sir:
25 grama
Svježi sir:
50 grama
Limeta:
Po želji

Instrukcije

  1. Paprike prepolovite, izvadite sjemenke, ali ostavite stabljike.

  2. Stavite ih na pleh, pazeći da unutarnji dio paprike bude okrenut prema dnu posude.

  3. Pecite ih u rerni na 200 °C 15-20 minuta.

  4. U šerpu stavite začine, pa dodajte isjeckani luk, patlidžan izrezan na kockice, paradajz, chilli papriku i grah sa tečnošću iz konzerve.

  5. Poklopite šerpu i kuhajte 20 minuta uz povremeno miješanje.

  6. Pokušajte da ne dodajete više tečnosti.

  7. Umiješajte korijander.

  8. U međuvremenu umutite jaje, feta i svježi sir.

  9. Kada se ispeku, paprike napunite pripremljenim filom i vratite u rernu na 10 minuta.

  10. Pospite iscijeđenim sokom limete, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.