Paradajz-ragu

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
2 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
2 glavica
Crveni luk
2 komad
mrkve
2 komad
celer
800 g
cherry paradajz
3 list
lovorov list
1 kašika
Bosiljak
1 šolja
voda
2 kašika
paradajz sos
5 kašika
Maslinovo ulje
2 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Paradajz-ragu
  1. Isjeckajte celer, mrkvu i luk.
  2. Pržite ih u tavi, na zagrijanom maslinovom ulju dok ne omekšaju.
  3. Dodajte paradajz, bosiljak, lovorov list, paradajz kašu, vodu, sol i biber.
  4. Dobro promiješajte, poklopite i ostavite da na umjerenoj temperaturi krčka oko 2 h, uz povremeno miješanje.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*