- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 2 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 10.4.2014
- 2 glavica
- Crveni luk
- 2 komad
- mrkve
- 2 komad
- celer
- 800 g
- cherry paradajz
- 3 list
- lovorov list
- 1 kašika
- Bosiljak
- 1 šolja
- voda
- 2 kašika
- paradajz sos
- 5 kašika
- Maslinovo ulje
- 2 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber

- Isjeckajte celer, mrkvu i luk.
- Pržite ih u tavi, na zagrijanom maslinovom ulju dok ne omekšaju.
- Dodajte paradajz, bosiljak, lovorov list, paradajz kašu, vodu, sol i biber.
- Dobro promiješajte, poklopite i ostavite da na umjerenoj temperaturi krčka oko 2 h, uz povremeno miješanje.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!