- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 15 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 30.4.2012
- 4 češanj
- Bijeli luk
- 3 kašika
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 1/2 kg
- paradajz
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- Biber
- 1 kašika
- metvica

- Paradajz oguliti i isjeći na manje dijelove.
- U šerpi na zagrijanom ulju pržiti isjeckani bijeli luk 2 minute.
- Dodati isjeckani paradajz sa sokom i kuhati 10 minuta uz neprestano miješanje.
- Skuhani paradajz sos skinuti s vatre, umiješati sol, biber i metvicu, pa poslužiti kao dodatak uz špagete.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!