Paradajz sos sa bijelim lukom i metvicom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
15 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
4 češanj
Bijeli luk
3 kašika
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1 1/2 kg
paradajz
1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
Biber
1 kašika
metvica
Paradajz sos sa bijelim lukom i metvicom
  1. Paradajz oguliti i isjeći na manje dijelove.
  2. U šerpi na zagrijanom ulju pržiti isjeckani bijeli luk 2 minute.
  3. Dodati isjeckani paradajz sa sokom i kuhati 10 minuta uz neprestano miješanje.
  4. Skuhani paradajz sos skinuti s vatre, umiješati sol, biber i metvicu, pa poslužiti kao dodatak uz špagete.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*