Paradajz sos za špagete
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Paradajz:
700 grama
Paradajz sos:
60 mililitara
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Lovorov list:
1 list
Origano:
Po želji
Ružmarin:
Po želji
Mažuran:
Po želji
Bosiljak:
Po želji
Instrukcije
Oguliti i isjeckati crveni i bijeli luk, pa ih propržiti na ulju.
Dodati isjeckani paradajz, uključujući i sok koji je ispustio pri sjeckanju.
Umiješati i paradajz sos, pa sve kašikom izmiješati.
Dodati lovorov list i ostale začine (količina po želji, bez previše ruzmarina).
Kuhati na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta i ukoliko bude potrebno dodavati pomalo vode, dok se ne dobije željena gustoća.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.