Paradajz sos za špagete

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Paradajz sos za špagete

Sastojci

Paradajz:
700 grama
Paradajz sos:
60 mililitara
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Lovorov list:
1 list
Origano:
Po želji
Ružmarin:
Po želji
Mažuran:
Po želji
Bosiljak:
Po želji

Instrukcije

  1. Oguliti i isjeckati crveni i bijeli luk, pa ih propržiti na ulju.

  2. Dodati isjeckani paradajz, uključujući i sok koji je ispustio pri sjeckanju.

  3. Umiješati i paradajz sos, pa sve kašikom izmiješati.

  4. Dodati lovorov list i ostale začine (količina po želji, bez previše ruzmarina).

  5. Kuhati na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta i ukoliko bude potrebno dodavati pomalo vode, dok se ne dobije željena gustoća.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.