- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 30 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 13.4.2012
- 700 g
- paradajz
- 60 ml
- paradajz sos
- 1 glavica
- Crveni luk
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 list
- lovorov list
- 1 po potrebi
- origano
- 1 po potrebi
- ružmarin
- 1 po potrebi
- mažuran
- 1 po potrebi
- Bosiljak

- Oguliti i isjeckati crveni i bijeli luk, pa ih propržiti na ulju.
- Dodati isjeckani paradajz, uključujući i sok koji je ispustio pri sjeckanju.
- Umiješati i paradajz sos, pa sve kašikom izmiješati.
- Dodati lovorov list i ostale začine (količina po želji, bez previše ruzmarina).
- Kuhati na umjerenoj temperaturi oko 30 minuta i ukoliko bude potrebno dodavati pomalo vode, dok se ne dobije željena gustoća.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!