Paradajz supa sa tikvicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Paradajz supa sa tikvicama

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Paradajz sos:
700 mililitara
Pileća supa:
800 mililitara
Zvjezdice za supu:
200 grama
Tikvice:
1 komad
Ribani sir:
100 grama
Tost:
4 kriške

Instrukcije

  1. U šerpi zagrijte ulje, pa propržite isjeckani luk.

  2. Dodajte paradajz sos i pileću supu.

  3. Nakon što tečnost proključa, dodajte zvjezdice za supu.

  4. Kuhajte 5-6 minuta, pa umijšajte ribane tikvice.

  5. Nastavite kuhati supu još nekoliko minuta, pa dodajte sol i biber.

  6. Stavite sir na tost, pa ga zagrijte u mikrovalnoj ili na grilu, kako bi se sir istopio.

  7. Poslužite supu uz pripremljeni tost

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.