Paradajz supa sa tikvicama
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Paradajz sos:
700 mililitara
Pileća supa:
800 mililitara
Zvjezdice za supu:
200 grama
Tikvice:
1 komad
Ribani sir:
100 grama
Tost:
4 kriške
Instrukcije
U šerpi zagrijte ulje, pa propržite isjeckani luk.
Dodajte paradajz sos i pileću supu.
Nakon što tečnost proključa, dodajte zvjezdice za supu.
Kuhajte 5-6 minuta, pa umijšajte ribane tikvice.
Nastavite kuhati supu još nekoliko minuta, pa dodajte sol i biber.
Stavite sir na tost, pa ga zagrijte u mikrovalnoj ili na grilu, kako bi se sir istopio.
Poslužite supu uz pripremljeni tost
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.