Parmezan-tikvice

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
2 komad
Tikvice
2 kašika
Maslac
1 kašika
origano
150 g
parmezan
1 po potrebi
Sol
Parmezan-tikvice
  1. Tikvice izrezati na tanje kolutiće.
  2. U jednoj od kuhinjskih posuda izmiješati tikvice, istopljeni maslac, sol i origano, staviti u pleh premazan uljem, po površini posuti parmezan i peći 40 minuta na 170 °C.
  3. Parmezan-tikvice poslužiti kao predjelo ili prilog nekom jelu od mesa.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*