Pasta-tikvice

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Pasta-tikvice

Sastojci

Tikvice:
2 komada
Maslinovo ulje:
1 kašika
Voda:
70 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Ogulite tikvice, pa ih uzdužno naribajte ili izrežite na tanke trake, kao špagete.

  2. U tavi, na zagrijanom maslinovom ulju pržite tikvice 1 minutu.

  3. Dodajte vodu i kuhajte dok tikvice ne omekšaju, 5-7 minuta.

  4. Posolite i pobiberite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.