Pasta u sosu od leće i paradajza

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
1 komad
mrkve
2 komad
celer
2 češanj
Bijeli luk
2 kašičica
kim
1 kašika
paradajz sos
800 g
konzervisani paradajz
410 g
konzervisana leća
300 g
špageti
100 g
feta sir
Pasta u sosu od leće i paradajza
  1. Maslinovo ulje zagrijati u šerpi, dodati crveni luk, mrkvu i celer, pa kuhati 5 minuta uz neprestano miješanje dok sastojci ne omekšaju.
  2. Umiješati bijeli luk,kim, paradajz sos,konzervirani paradajz i ½ šolje vode.
  3. Nakon što smjesa proključa, dodati sol i biber, smanjiti temperaturu, pa ostaviti da smjesa krčka 10-ak minuta.
  4. Dodati i leću, pa kuhati još 5 minuta.
  5. U međuvremenu skuhati špagete po uputstvu s pakovanja, posuti ih napravljenim sosom i isjeckanim feta sirom, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*