Pašteta od pileće jetrice

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
500 g
pileća jetrica
4 kašičica
puter
3 kašika
majoneza
2 kašika
sok od limuna
1 kašika
Crveni luk
1/7 kašičica
ljuti umak
1/2 kašičica
Sol
1/2 kašičica
suha gorušica
1 prstohvat
Biber
Pašteta od pileće jetrice
  1. Jetricu ispržiti na istopljenom maslacu uz konstantno miješanje.
  2. Samljeti je u mašini za mljevenje mesa ili u procesoru za hranu, pa izmiksati sa ostalim sastojcima u blenderu.
  3. Ujednačeno izmikasnu smjesu staviti u posudu premazanu uljem, pa ostaviti da prenoći u frižideru.
  4. Napravljena pašteta se može servirati uz tvrdo skuhana jaja, svježi vlasac ili peršun.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*