- Vrijeme pripreme
- 30 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 20.4.2012
- 500 g
- pileća jetrica
- 4 kašičica
- puter
- 3 kašika
- majoneza
- 2 kašika
- sok od limuna
- 1 kašika
- Crveni luk
- 1/7 kašičica
- ljuti umak
- 1/2 kašičica
- Sol
- 1/2 kašičica
- suha gorušica
- 1 prstohvat
- Biber

- Jetricu ispržiti na istopljenom maslacu uz konstantno miješanje.
- Samljeti je u mašini za mljevenje mesa ili u procesoru za hranu, pa izmiksati sa ostalim sastojcima u blenderu.
- Ujednačeno izmikasnu smjesu staviti u posudu premazanu uljem, pa ostaviti da prenoći u frižideru.
- Napravljena pašteta se može servirati uz tvrdo skuhana jaja, svježi vlasac ili peršun.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!