Pastrmka u bijelom vinu
Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Pastrmka:
4 komada
Bijelo vino:
5 kašika
Ulje:
5/2 kasika
Voda:
3 kašike
Bijeli luk:
3 češnja
Limun:
1 komad
Sol:
Po želji
Biber:
1 šolja
Peršun:
Po želji
Paradajz:
Po želji
Instrukcije
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
Pomiješajte vino, ulje, vodu, luk, sol, biber i peršun.
Umiješajte pastrmke u napravljenu smjesu.
Stavite ribe u pećnicu zajedno s napravljenom smjesom.
Pecite dok ne porumene.
Izvadite ribe, stavite na tanjire za posluživanje.
Ukrasite sa limunom i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.