Pastrmka u bijelom vinu

Služi: 1 osobuKuhanje: 80 minutaPriprema: 5 minuta
Pastrmka u bijelom vinu

Sastojci

Pastrmka:
4 komada
Bijelo vino:
5 kašika
Ulje:
5/2 kasika
Voda:
3 kašike
Bijeli luk:
3 češnja
Limun:
1 komad
Sol:
Po želji
Biber:
1 šolja
Peršun:
Po želji
Paradajz:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.

  2. Pomiješajte vino, ulje, vodu, luk, sol, biber i peršun.

  3. Umiješajte pastrmke u napravljenu smjesu.

  4. Stavite ribe u pećnicu zajedno s napravljenom smjesom.

  5. Pecite dok ne porumene.

  6. Izvadite ribe, stavite na tanjire za posluživanje.

  7. Ukrasite sa limunom i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.