Pastrmka u bijelom vinu

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
80 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
pastrmka
5 kašika
bijelo vino
2 1/2 kašika
ulje
3 kašika
voda
3 češanj
Bijeli luk
1 komad
limun
1 po potrebi
Sol
1 šolja
Biber
1 po potrebi
peršun
1 po potrebi
paradajz
Pastrmka u bijelom vinu
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
  2. Pomiješajte vino, ulje, vodu, luk, sol, biber i peršun.
  3. Umiješajte pastrmke u napravljenu smjesu.
  4. Stavite ribe u pećnicu zajedno s napravljenom smjesom.
  5. Pecite dok ne porumene.
  6. Izvadite ribe, stavite na tanjire za posluživanje.
  7. Ukrasite sa limunom i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*