- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 80 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 29.7.2010
- 4 komad
- pastrmka
- 5 kašika
- bijelo vino
- 2 1/2 kašika
- ulje
- 3 kašika
- voda
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 komad
- limun
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 šolja
- Biber
- 1 po potrebi
- peršun
- 1 po potrebi
- paradajz

- Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
- Pomiješajte vino, ulje, vodu, luk, sol, biber i peršun.
- Umiješajte pastrmke u napravljenu smjesu.
- Stavite ribe u pećnicu zajedno s napravljenom smjesom.
- Pecite dok ne porumene.
- Izvadite ribe, stavite na tanjire za posluživanje.
- Ukrasite sa limunom i poslužite toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!