Patlidžan bolonjez

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
70 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
patlidžan
200 g
tjestenina
150 g
faširano meso
200 g
paradajz sos
100 g
parmezan
1 po potrebi
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Bosiljak
Patlidžan bolonjez
  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
  2. U tavi, na zagrijanom ulju propržite isjeckani crveni luk, a zatim dodajte faširano meso.
  3. Umiješajte začine po želji i pržite na laganoj vatri 10-ak minuta.
  4. Dodajte paradajz sos i ostavite da krčka 5-6 minuta, a zatim mješavinu sjedinite sa tjesteninom.
  5. Svaki patlidžan viljuškom probodite nekoliko puta.
  6. Poredajte na pleh obložen papirom za pečenje i pospite maslinovim uljem.
  7. Pecite 40 minuta na 200 °C dok ne omekša, a zatim malo ohladite.
  8. Uzduž prepolovite patlidžan, pa kašikom izvadite meso iz njegove unutrašnjosti.
  9. Pomiješajte tjesteninu bolonjez sa bosiljkom i izdubljenim i izmrvljenim mesom patlidžana.
  10. Napunite patlidžane tom mješavinom, a zatim pospite parmezanom.
  11. Pecite 20 minuta, a zatim poslužite jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*