- Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
- U tavi, na zagrijanom ulju propržite isjeckani crveni luk, a zatim dodajte faširano meso.
- Umiješajte začine po želji i pržite na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Dodajte paradajz sos i ostavite da krčka 5-6 minuta, a zatim mješavinu sjedinite sa tjesteninom.
- Svaki patlidžan viljuškom probodite nekoliko puta.
- Poredajte na pleh obložen papirom za pečenje i pospite maslinovim uljem.
- Pecite 40 minuta na 200 °C dok ne omekša, a zatim malo ohladite.
- Uzduž prepolovite patlidžan, pa kašikom izvadite meso iz njegove unutrašnjosti.
- Pomiješajte tjesteninu bolonjez sa bosiljkom i izdubljenim i izmrvljenim mesom patlidžana.
- Napunite patlidžane tom mješavinom, a zatim pospite parmezanom.
- Pecite 20 minuta, a zatim poslužite jelo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!