Patlidžan bolonjez
Sastojci
Instrukcije
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi.
U tavi, na zagrijanom ulju propržite isjeckani crveni luk, a zatim dodajte faširano meso.
Umiješajte začine po želji i pržite na laganoj vatri 10-ak minuta.
Dodajte paradajz sos i ostavite da krčka 5-6 minuta, a zatim mješavinu sjedinite sa tjesteninom.
Svaki patlidžan viljuškom probodite nekoliko puta.
Poredajte na pleh obložen papirom za pečenje i pospite maslinovim uljem.
Pecite 40 minuta na 200 °C dok ne omekša, a zatim malo ohladite.
Uzduž prepolovite patlidžan, pa kašikom izvadite meso iz njegove unutrašnjosti.
Pomiješajte tjesteninu bolonjez sa bosiljkom i izdubljenim i izmrvljenim mesom patlidžana.
Napunite patlidžane tom mješavinom, a zatim pospite parmezanom.
Pecite 20 minuta, a zatim poslužite jelo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.