Patlidžan musaka

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
patlidžan
500 g
faširano meso
2 glavica
Crveni luk
2 komad
Jaja
2 kašika
brašno
1/2 l
mlijeko
50 g
parmezan
1 dl
paradajz sos
250 g
sir trapist
50 g
Maslac
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Mješavina začina
1 po potrebi
ulje
Patlidžan musaka
  1. Patlidžan oprati, izrezati na kolutove i propržiti na vrelom ulju.
  2. 2 glavice crvenog luka isjeckati, također propržiti na ulju, zatim dodati ½ kg faširanog mesa i izdinstati uz dodavanje 1 dl paradajz-sosa i začina po želji.
  3. U posebnoj posudi istopiti 50 gr maslaca, dodati 2 kašike brašna i kratko propržiti. Postepeno dolijevati ½ l mlijeka i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati 2 prethodno umućenih jaja, 50 gr parmezana, začine po želji i sve izmiješati.
  4. Posudu za pečenje premazati uljem, pa redati: patlidžan, meso, sos od mlijeka i parmezana (bešamel) i naribani sir trapist. Isti postupak ponoviti još jednom, musaku staviti u zagrijanu rernu i peći 30 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*