Patlidžan na žaru

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 20 minuta
Patlidžan na žaru

Sastojci

Patlidžan:
4 komada
Prezla:
100 grama
Peršun:
Po želji
Bijeli luk:
2 češnja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Ptlidzane oprati, svaki presjeći na pola po dužini i izdubiti.

  2. Posoliti ih i ostaviti pola sata da ispuste vodu.

  3. U posebnoj posudi izmiješati 100 gr prezle sa sitno isječenim listovima peršuna, isjeckanim bijelim lukom i začinima.

  4. Ovom mješavinom napuniti prepolovljene, ocijeđene patlidzane, preliti ih uljem i ostaviti nekoliko minuta da upiju masnoću.

  5. Pripremljene patlidžane peći na roštilju i servirati ih uz neku vrstu mesa.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.