Patlidžan na žaru

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
4 komad
patlidžan
100 g
Prezla
1 po potrebi
peršun
2 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulje
Patlidžan na žaru
  1. Ptlidzane oprati, svaki presjeći na pola po dužini i izdubiti.
  2. Posoliti ih i ostaviti pola sata da ispuste vodu.
  3. U posebnoj posudi izmiješati 100 gr prezle sa sitno isječenim listovima peršuna, isjeckanim bijelim lukom i začinima.
  4. Ovom mješavinom napuniti prepolovljene, ocijeđene patlidzane, preliti ih uljem i ostaviti nekoliko minuta da upiju masnoću.
  5. Pripremljene patlidžane peći na roštilju i servirati ih uz neku vrstu mesa.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*