Patlidžan punjen tunjevinom
- Prepolovite patlidžan uzduž i izdubite unutrašnjost.
- Poredajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, pospite uljem, posolite i pobiberite.
- Pecite 20 minuta na 180 °C.
- U međuvremenu izdrobite meso patlidžana koje ste izdubili.
- U tavi, na zagrijanom ulju propržite luk, zatim dodajte izdrobljeni patlidžan i dinstajte 10 minuta.
- Skinite s vatre i stavite u veću posudu.
- Dodajte tunjevinu, prezlu, origano, vlasac, 1 kašikicu ribane limunove kore, bijeli luk i jaja.
- Dobro promiješajte, pa ovom smjesom napunite topao patlidžan.
- Pospite parmezanom i pecite 35 minuta u rerni.
- Dok se patlidžan peče zagrijte paradajz sos i poslužite uz patlidžan.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!