Patlidžan punjen tunjevinom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 komad
patlidžan
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
185 g
tunjevina
125 g
Prezla
70 g
origano
1 kašika
vlasac
1 komad
limun
2 češanj
Bijeli luk
2 komad
Jaja
80 g
parmezan
250 ml
paradajz sos
Patlidžan punjen tunjevinom
  1. Prepolovite patlidžan uzduž i izdubite unutrašnjost.
  2. Poredajte ih u pleh obložen papirom za pečenje, pospite uljem, posolite i pobiberite.
  3. Pecite 20 minuta na 180 °C.
  4. U međuvremenu izdrobite meso patlidžana koje ste izdubili.
  5. U tavi, na zagrijanom ulju propržite luk, zatim dodajte izdrobljeni patlidžan i dinstajte 10 minuta.
  6. Skinite s vatre i stavite u veću posudu.
  7. Dodajte tunjevinu, prezlu, origano, vlasac, 1 kašikicu ribane limunove kore, bijeli luk i jaja.
  8. Dobro promiješajte, pa ovom smjesom napunite topao patlidžan.
  9. Pospite parmezanom i pecite 35 minuta u rerni.
  10. Dok se patlidžan peče zagrijte paradajz sos i poslužite uz patlidžan.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*