Patlidžan sa faširanim mesom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 komad
patlidžan
4 kašika
ulje
1/2 komad
limun
400 g
faširano meso
2 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
peršun
2 komad
žumanca
150 g
sir trapist
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Mješavina začina
2 glavica
Crveni luk
Patlidžan sa faširanim mesom
  1. Prepolovite patlidžan uzduž, izdubite sredinu, posolite i ostavite nekoliko minuta da odstoji. Nakon toga ih osušite papirnom maramicomi iscijedite nekoliko kapi limunovog soka.
  2. U jednu od vaših kuhinjskih posuda stavite ulje i kada se zagrije, dodajte pripremljeni patlidžan. Uz postepeno dodavanje vode dinstajte nekoliko minuta. Izdinstani patlidzan sklonite s vatre kako biste pripremili fil.
  3. U drugoj posudi, na vrelom ulju, propržite sitno isječeni crveni luk, dodajte faširano meso, isjeckani bijeli luk, izdubljenu sredinu patlidzana, sol, biber i mješavinu začina. Ovu smjesu dinstajte dok meso ne omekša. U izdinstanu smjesu dodajte dva žumanjka, isjeckani peršun, pa sve umiješajte.
  4. Izdubljene, izdinstane patlidžane napunite filom od faširanog mesa, stavite u posudu za pečenje, pospite naribanim sirom i pecite 30 minuta na 200 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*