Patlidžan sa sirom trapistom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 45 minuta
Patlidžan sa sirom trapistom

Sastojci

Patlidžan:
1 komad
Paradajz sos:
200 mililitara
Sir trapist:
200 grama
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Patlidžan operite, izrežite na kolutove i posolite.

  2. Ostavite da odstoji pola sata, kako bi se odstranila gorčina.

  3. Ispecite patlidžan u tavi, na zagrijanom ulju s obje strane.

  4. Nakon što se ispeče, stavite ga u vatrostalnu posudu, pospite paradajz sososm, naribanim trapistom i stavite u zagrijanu rernu da se zapeče i istopi sir.

  5. Jelo poslužite kao prilog nekom drugom jelu od mesa.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.