Patlidžan sa sirom trapistom

Vrijeme pripreme
45 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 komad
patlidžan
200 ml
paradajz sos
200 g
sir trapist
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
Patlidžan sa sirom trapistom
  1. Patlidžan operite, izrežite na kolutove i posolite.
  2. Ostavite da odstoji pola sata, kako bi se odstranila gorčina.
  3. Ispecite patlidžan u tavi, na zagrijanom ulju s obje strane.
  4. Nakon što se ispeče, stavite ga u vatrostalnu posudu, pospite paradajz sososm, naribanim trapistom i stavite u zagrijanu rernu da se zapeče i istopi sir.
  5. Jelo poslužite kao prilog nekom drugom jelu od mesa.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*