Pavlova

Kategorije:

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
6 komad
bjelanca
1 1/2 šolja
Šećer
1 kašičica
bijeli ocat
2 kašičica
kukuruzno brašno
1/2 kašičica
ekstarkt vanilije
300 ml
punomasno vrhnje
2 kašičica
šećer u prahu
2 komad
sok od limuna
1 po potrebi
banane
1 po potrebi
jagode
Pavlova
  1. Zagrijte pećnicu na 120 C. Obložite tepsiju folijom. Premažite foliju rastopljenim maslacem i tanko poprašite kukuruznim brašnom. Označite krug u brašnu dijametra 24 cm.
  2. Koristeći električni mikser umutite bjelance u čistoj suhoj zdjeli da dobijete šlag. Postepeno dodajite šećer, 1 po jednu kašiku, muteći nakon svake kašike, dok ne dobijete gustu, bijelu pjenu i dok se šećer ne otopi. Protrljajte smjesu izmedju prstiju - ako osjetite šećer nastavite da mutite dok se šećer potpuno ne otopi.
  3. Dodajte kukuruzno brašno, ocat i vaniliju i umutite dok se sve ne ukombinuje.
  4. Kašikom prebacite smjesu na foliju, koristeći označeni krug kao vodič. Izravnajte strane i vrh Pavlove.
  5. Pecite u pećnici 1,5 sati ili dok baza ne bude suha na dodir. Isključite pećnicu.
  6. Ostavite u pećnici s vratima otvorenim da se baza ohladi u potpunosti. Kada je potpuno hladna, prenesite na tanjir za posluživanje ili spremite u dobro zatvorenoj posudi do upotrebe.
  7. Koristeći električni mikser umutite vrhnje i šećer za glazuru u srednje velikoj zdjeli da dobijete šlag. Kašikom prebacite šlag na vrh Pavlove.
  8. Dodajte sok od limuna u keramičku ili staklenu posudu, pa dodajte kriške banana, jagoda, manga ili drugog voća po želji i izmješajte. Ocijedite komade voća.
  9. Ukrasite Pavlovu voćem i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*