Pečeno pile s limunom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
80 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
pile
80 ml
Maslinovo ulje
2 komad
limun
2 komad
limeta
1 češanj
Bijeli luk
3 glavica
Crveni luk
2 komad
Crvena paprika
3 komad
origano
Pečeno pile s limunom
  1. Prethodno zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Obložite tepsiju za folijom za pečenje.
  2. Stavite pile u tavu, premažite ga (uz pomoć četkice) sa 1 kašikom ulja. Iscijedite po 1 krišku limuna i limesa po piletu.
  3. Lagano zgnječeni bijeli luk premažite po piletu, ostatak stavite u šupljinu. Začinite sa soli i biberom.
  4. Dodajte luk, paprike, origano, ostatak ulja i preostale kriške limuna i limesa u zdjelu.
  5. Saspite smjesu iz zdjele oko pileta u tepsiju. Prekrijte folijom i pecite 40 minuta. Skinite foliju i pecite još 30 minuta ili dok pile ne dobije zlatnu boju.
  6. Koristite kliješta da bi iscijedili preostali sok iz pola limuna i pola limesa. Pecite još 10 minuta dok pile ne apsorbira sok.
  7. Izrežite piletinu na komade. Poslužite uz pečeno povrće, limun i limes.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*