Pečena govedina s okusom narandže

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Pečena govedina s okusom narandže

Sastojci

Goveđi odrezak:
1 komad
Maslinovo ulje:
2 kašike
Kora od narandže:
1/4 šoljice
Bijeli luk:
1 češanj
Đumbir:
2 kašičice
Goveđa supa:
1 šolja
Sherry:
1/4 šolje
Marmelada od narandže:
1/4 šolje
Umak od soje:
3 kašike
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Kukuruzni škrob:
3/2 kasicica

Instrukcije

  1. U pouljenoj tavi pržite meso dok ne dobije smeđu boju s obje strane.

  2. Dodajte koru od narandže, bijeli luk i đumbir i držite na vatri još 1 minutu uz konstantno miješanje.

  3. Nakon 1 minute, umiješajte supu, sherry, marmeladu, umak od soje i crvenu papriku. Dovedite do ključanja pa umiješajte rastopljeni kukuruzni škrob i kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 1 minutu.

  4. Skinite s vatre i poslužite toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.