Pečena jagnjetina

Vrijeme pripreme
30 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Maslinovo ulje
12 komad
jagnječi kotleti
1 po potrebi
hljeb
1 1/2 kašika
slatka paprika
1 kašičica
mljeveni biber
3 kašičica
mljeveni kumin
2 kašičica
mljeveni korijander
2 kašičica
cimet
2 kašičica
Bijeli luk
1 kašičica
mljeveni kardamon
1/2 kašičica
anis
1 prstohvat
mljeveni orasi
Pečena jagnjetina
  1. Izmiješajte začine u zdjeli.
  2. Dodajte ulje i ponovo izmiješajte.
  3. Premažite jagnjeće kotlete sa smjesom i stavite na hladno mjesto oko 30 minuta.
  4. Zagrijte roštilj na srednjoj temperaturi a zatim stavite kotlete i pecite po 3 minute sa svake strane ili po zelji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*