Pečena mješavina makarona i mljevenog mesa
- Makarone skuhati po uputama s vrećice i ocijediti.
- Luk propržiti u šerpi, na masnoći, zatim dodati mljevenu govedinu i pržiti dok ne dobije smeđu boju.
- Umiješati paradajz sos i sol.
- Polovinu pripremljenih makarona staviti u pleh premazan uljem, pa preko njih posuti pripremljenu mljevenu govedinu u sosu.
- Pomiješati 50 gr parmezana sa cimetom, posuti preko govedine, pa dodati i preostale makarone.
- Mlijeko kuhati u šerpi sa maslacem dok se maslac ne istopi, pa ½ ove smjese umiješati sa umućenim jajima i vratiti u šerpu s mlijekom.
- Mješavinu mlijeka, jaja i maslaca preliti preko makarona, posuti preostalim sirom i peći oko 50 minuta na 170 °C.
- Pečene makarone posuti muškatnim oraščićem i poslužiti.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!