Pečena pasta bolonjez

Kategorije:

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
1 komad
Tikvice
150 g
mljevena govedina
2 češanj
Bijeli luk
400 ml
paradajz sos
150 g
makaroni
1 kašičica
origano
100 g
sir za picu
4 list
peršun
Pečena pasta bolonjez
  1. U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni luk, pa dodajte tikvicu izrezanu na kockice i pržite oko 5 minuta.
  2. Dodajte mljevenu govedinu i bijeli luk.
  3. Pržite uz povremeno miješanje dok meso ne dobije smeđkastu boju.
  4. Dodajte pasta sos, makarone, origano i 1 l hladne vode.
  5. Miješajte dok ne izjednačite sastojke.
  6. Kada smjesa proključa smanjite temperaturu, pa kuhajte 12 minuta dok tjestenina ne omekša, a sos se zgusne.
  7. Dodajte sol i biber po želji.
  8. Pospite ovu mješavinu sirom i pecite oko 10 minuta.
  9. Pospite peršunom i poslužite jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*