Pečena pastrmka

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 komad
pastrmka
1/4 šolja
voda
1/2 šolja
lišće estragona
1/2 šolja
ocat
1 kašika
senf
1/4 kašičica
Sol
1/2 kašika
luk
1/4 kašičica
Biber
1 po potrebi
limun
Pečena pastrmka
  1. Dodajte vodu, estragon lišće i ocat u lonac.
  2. Dovedite do ključanja.
  3. Skinite sa toplote i dodajte senf, mljeveni luk, sol i biber.
  4. Prelijte pastrmke s napravljenom marinadom a zatim ostavite u frižider 3-4 sata da marinira.
  5. Marinirane pastrmke pecite na ugljenom roštilju.
  6. Prilikom pečenja, svakih 3-4 minute premažite ribe napravljenom marinadom.
  7. Poslužite pečenu ribu uz kriške limuna.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*