Pečena pastrmka

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Pečena pastrmka

Sastojci

Pastrmka:
2 komada
Voda:
1/4 šolje
Lišće estragona:
1/2 šolje
Ocat:
1/2 šolje
Senf:
1 kašika
Sol:
1/4 kašičice
Luk:
1/2 kašike
Biber:
1/4 kašičice
Limun:
Po želji

Instrukcije

  1. Dodajte vodu, estragon lišće i ocat u lonac.

  2. Dovedite do ključanja.

  3. Skinite sa toplote i dodajte senf, mljeveni luk, sol i biber.

  4. Prelijte pastrmke s napravljenom marinadom a zatim ostavite u frižider 3-4 sata da marinira.

  5. Marinirane pastrmke pecite na ugljenom roštilju.

  6. Prilikom pečenja, svakih 3-4 minute premažite ribe napravljenom marinadom.

  7. Poslužite pečenu ribu uz kriške limuna.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.