Pečena pileća prsa sa bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Pečena pileća prsa sa bijelim lukom

Sastojci

Pileća prsa:
4 komada
Bijeli luk:
4 češnja
Smeđi šećer:
4 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Sol:
Po želji
Začini:
Po želji

Instrukcije

  1. U tavi, na zagrijanom ulju propržite samljeveni ili rendani bijeli luk.

  2. Nakon što se proprži, bijeli luk skinite s vatre, pa umiješajte smeđi šećer.

  3. Ukoliko želite, dodajte i neke druge začine, pa sve izmiješajte.

  4. Stavite pileća prsa u manji pleh obložen aluminijskom folijom premazanoj uljem.

  5. Premažite ih smjesom od šećera i bijelog luka, pa ih pospite sa malo bibera i soli.

  6. Pecite u rerni na 200 °C 15-20 minuta, zavisno od debljine pilećih prsa.

  7. Poslužite uz omiljeni prilog od povrća.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.