Pečena pileća prsa sa bijelim lukom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
pileća prsa
4 češanj
Bijeli luk
4 kašika
Smeđi šećer
1 kašika
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
začini
Pečena pileća prsa sa bijelim lukom
  1. U tavi, na zagrijanom ulju propržite samljeveni ili rendani bijeli luk.
  2. Nakon što se proprži, bijeli luk skinite s vatre, pa umiješajte smeđi šećer.
  3. Ukoliko želite, dodajte i neke druge začine, pa sve izmiješajte.
  4. Stavite pileća prsa u manji pleh obložen aluminijskom folijom premazanoj uljem.
  5. Premažite ih smjesom od šećera i bijelog luka, pa ih pospite sa malo bibera i soli.
  6. Pecite u rerni na 200 °C 15-20 minuta, zavisno od debljine pilećih prsa.
  7. Poslužite uz omiljeni prilog od povrća.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*