Pečena piletina s lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Piletina: 
1 kilogram
Crveni luk: 
2 glavice
Sol: 
Po želji
Biber: 
Po želji
Pileća supa: 
2 šolje
Maslo: 
1/2 šolje
Paradajz: 
1 komad
Instrukcije
- Isjeckati piletinu na komadiće, a zatim složite u podmazanu posudu za pečenje. 
- Staviti luk sa piletinom, dodajte pileću supu, i dodajte nasjeckani paradajz. 
- Umiješajte maslo i pecite 40 minuta na temperaturi od 170 °C. 
- Izvadite iz pećnice i poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.