Pečena piletina s lukom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
90 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kg
piletina
6 glavica
Crveni luk
1 po potrebi
brašno
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
4 šolja
pileća supa
1/2 šolja
maslo
Pečena piletina s lukom
  1. Umiješajte piletinu u baršno a zatim složite u podmazanu posudu za pečenje.
  2. Poredajte luk preko piletine, dodajte pileću supu, ovisno koliko je potrebno samo da se luk prekrije.
  3. Umiješajte maslo i pecite 90 minuta na temperaturi od 170 stepeni, uz jedno okretanje.
  4. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*