Pečena piletina s začinskim biljem

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
60 g
maslo
1 komad
pile
125 ml
bijelo vino
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
4 kašika
Mješavina začina
Pečena piletina s začinskim biljem
  1. Rastopite maslo u tavi.
  2. Začinite piletinu sa soli i biberom i pecite u tavi s obje strane oko 5 minuta, ili dok ne dobije smeđu boju. Izvadite piletinu na tanjir.
  3. Dodajte vino u tavu i kuhajte lagano oko 2-3 minute a zatim vratite piletinu i pirjajte 15 minuta.
  4. Umiješajte začinsko bilje, poklopite i kuhajte dok piletina ne omkeša, još 15 minuta.
  5. Izvadite piletinu i stavite u posude za posluživanje, prelijte s dobivenim saftom i poslužite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*