Pečena piletina sa povrćem

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
35 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
neslani maslac
1 kašika
Maslinovo ulje
4 komad
piletina
2 komad
Krompir
4 komad
Bijeli luk
6 glavica
luk kozjak
1 komad
limun
3 kašika
estragon
250 ml
suho bijelo vino
250 ml
Pileća osnova
2 kašika
senf
Pečena piletina sa povrćem
  1. Stavit maslac u non-stick tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi.
  2. Dodajte piletinu i kuhajte po 2 minute sa svake strane ili dok ne dobije smeđu boju.
  3. Prebacite u posudu za pečenje (bitno je da ima dovoljno prostora ).
  4. Dodajte krompire u tavu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
  5. Pomiješajte s piletinom bijeli luk i luk kozjak.
  6. Iscijedite preko piletine limun i začinite. Pospite s pola estragona i pecite u pećnici 30 minuta.
  7. Prenesite piletinu i povrće na tanjire za posluživanje.
  8. Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi.
  9. Dodajte vino, osnovu, senf i kuhajte, uz miješanje 3-4 minuta dok ne dobijete smjesu.
  10. Prelijte preko piletine i ukrasite sa preostalim estragonom. Poslužite uz zelenu salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*