Pečena piletina sa povrćem
- Stavit maslac u non-stick tavu i zagrijte na srednjoj temperaturi.
- Dodajte piletinu i kuhajte po 2 minute sa svake strane ili dok ne dobije smeđu boju.
- Prebacite u posudu za pečenje (bitno je da ima dovoljno prostora ).
- Dodajte krompire u tavu i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
- Pomiješajte s piletinom bijeli luk i luk kozjak.
- Iscijedite preko piletine limun i začinite. Pospite s pola estragona i pecite u pećnici 30 minuta.
- Prenesite piletinu i povrće na tanjire za posluživanje.
- Zagrijte tavu na srednjoj temperaturi.
- Dodajte vino, osnovu, senf i kuhajte, uz miješanje 3-4 minuta dok ne dobijete smjesu.
- Prelijte preko piletine i ukrasite sa preostalim estragonom. Poslužite uz zelenu salatu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!