Pečena purica sa ružmarinom i bijelim lukom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
4 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
purica
8 češanj
Bijeli luk
2 komad
limun
2 kašika
ružmarin
1 kašičica
kadulja
1 po potrebi
ulje
Pečena purica sa ružmarinom i bijelim lukom
  1. Napravite 8 malih proreza na purici pa u svaki stavite po jedan češanj bijelog luka.
  2. Iscijedite dvije polovice limuna unutar purice.
  3. Premažite puricu sokom od preostalog limuna, uljem i pospite ružmarinom i kaduljom.
  4. Svežite batke, pa puricu stavite u posudu za pečenje a zatim u pećnicu.
  5. Pecite puricu odklopljenu 60 minuta na temperaturi od 160 stepeni a zatim poklopite i pecite još 3 sata ili dok ne bude pečena.
  6. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*