Pečena purica sa ružmarinom i bijelim lukom

Služi: 1 osobuKuhanje: 4 minutaPriprema: 5 minuta
Pečena purica sa ružmarinom i bijelim lukom

Sastojci

Purica:
1 komad
Bijeli luk:
8 češanja
Limun:
2 komada
Ružmarin:
2 kašike
Kadulja:
1 kašičica
Ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Napravite 8 malih proreza na purici pa u svaki stavite po jedan češanj bijelog luka.

  2. Iscijedite dvije polovice limuna unutar purice.

  3. Premažite puricu sokom od preostalog limuna, uljem i pospite ružmarinom i kaduljom.

  4. Svežite batke, pa puricu stavite u posudu za pečenje a zatim u pećnicu.

  5. Pecite puricu odklopljenu 60 minuta na temperaturi od 160 stepeni a zatim poklopite i pecite još 3 sata ili dok ne bude pečena.

  6. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.