Pečena purica

Služi: 1 osobuKuhanje: 120 minutaPriprema: 5 minuta
Pečena purica

Sastojci

Purica:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Maslo:
Po želji
Mrkve:
1 komad
Ružmarin:
1 kašika
Osnova:
6 šolja

Instrukcije

  1. Napunite puricu s lukom, mrkvom i ružmarinom i premažite je s rastopljenim maslom.

  2. Stavite puricu u posudu za pečenje tako da su prsa prema dole.

  3. Dodajte osnovu i pecite 60 minuta na temperaturi od 260 °C.

  4. Smanjite temperaturu na 230 °C, okrenite i pecite još 60 minuta ili dok purica ne bude pečena.

  5. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.