Pečena purica

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
120 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 komad
purica
1 glavica
Crveni luk
1 po potrebi
maslo
1 komad
mrkve
1 kašika
ružmarin
6 šolja
osnova
Pečena purica
  1. Napunite puricu s lukom, mrkvom i ružmarinom i premažite je s rastopljenim maslom.
  2. Stavite puricu u posudu za pečenje tako da su prsa prema dole.
  3. Dodajte osnovu i pecite 60 minuta na temperaturi od 260 stepeni.
  4. Smanjite temperaturu na 230 stepeni, okrenite i pecite još 60 minuta ili dok purica ne bude pečena.
  5. Izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*