Pečena rebra na američki način

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1/2 šoljica
paradajz sos
1/4 šoljica
Med
2 kašika
umak od soje
2 kašika
ocat
1 kašičica
Šećer
1 kašičica
senf
1 kg
goveđa rebra
1 po potrebi
biljno ulje
4 komad
Krompir
1 po potrebi
Špinat
Pečena rebra na američki način
  1. U keramičkoj zdjeli pomiješajte paradajz sos, med, soja umak, ocat, šećer, senf, sol i biber.
  2. Dodajte rebra, izmiješajte i stavite u frižider da odstoji 1 sat.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
  4. Obložite tepsiju s papirom za pečenje, dodajte rebra i pecite oko 1 sat. Okrenite jednom.
  5. U posebnom loncu zagrijte ulje i stavite kriške krompira. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Ocijedite.
  6. Poslužite pečena rebra s krompirom i špinatom.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*