Pečena rebra na američki način

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Pečena rebra na američki način

Sastojci

Paradajz sos:
1/2 šoljice
Med:
1/4 šoljice
Umak od soje:
2 kašike
Ocat:
2 kašike
Šećer:
1 kašičica
Senf:
1 kašičica
Goveđa rebra:
1 kilogram
Biljno ulje:
Po želji
Krompir:
4 komada
Špinat:
Po želji

Instrukcije

  1. U keramičkoj zdjeli pomiješajte paradajz sos, med, soja umak, ocat, šećer, senf, sol i biber.

  2. Dodajte rebra, izmiješajte i stavite u frižider da odstoji 1 sat.

  3. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

  4. Obložite tepsiju s papirom za pečenje, dodajte rebra i pecite oko 1 sat. Okrenite jednom.

  5. U posebnom loncu zagrijte ulje i stavite kriške krompira. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Ocijedite.

  6. Poslužite pečena rebra s krompirom i špinatom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.