- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 60 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 20.7.2010
- 1/2 šoljica
- paradajz sos
- 1/4 šoljica
- Med
- 2 kašika
- umak od soje
- 2 kašika
- ocat
- 1 kašičica
- Šećer
- 1 kašičica
- senf
- 1 kg
- goveđa rebra
- 1 po potrebi
- biljno ulje
- 4 komad
- Krompir
- 1 po potrebi
- Špinat

- U keramičkoj zdjeli pomiješajte paradajz sos, med, soja umak, ocat, šećer, senf, sol i biber.
- Dodajte rebra, izmiješajte i stavite u frižider da odstoji 1 sat.
- Zagrijte pećnicu na 200 stepeni.
- Obložite tepsiju s papirom za pečenje, dodajte rebra i pecite oko 1 sat. Okrenite jednom.
- U posebnom loncu zagrijte ulje i stavite kriške krompira. Pecite dok ne dobiju zlatnu boju. Ocijedite.
- Poslužite pečena rebra s krompirom i špinatom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!