Pečena teleća koljenica

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
120 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
limun
250 g
Crveni luk
125 ml
svijetlo pivo
125 ml
voda
1 kašičica
Sol
2 kašičica
majčina dušica
2 kašika
ulje
1 1/2 komad
teleća koljenica
1 po potrebi
kupus salata
Pečena teleća koljenica
  1. Izmiješajte ulje, majčinu dušicu i sol a dobivenom smjesom premažite koljenicu.
  2. Stavite koljenicu u posudu za pečenje, poredajte glavice luka i pecite u zagrijanoj pećnici.
  3. Pomiješajte vodu i pivo te zalijevajte koljenicu konstantno tokom pečenja.
  4. Nakon 90 minuta pečenja, kada meso omekša, izvadite ga zajedno sa lukom na posudu za posluživanje.
  5. Saft od pečenja po želji malo još ukuhajte i posolite.
  6. Ukrasite limunom i poslužite uz kupus salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*