- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 120 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 23.7.2010
- 1 po potrebi
- limun
- 250 g
- Crveni luk
- 125 ml
- svijetlo pivo
- 125 ml
- voda
- 1 kašičica
- Sol
- 2 kašičica
- majčina dušica
- 2 kašika
- ulje
- 1 1/2 komad
- teleća koljenica
- 1 po potrebi
- kupus salata

- Izmiješajte ulje, majčinu dušicu i sol a dobivenom smjesom premažite koljenicu.
- Stavite koljenicu u posudu za pečenje, poredajte glavice luka i pecite u zagrijanoj pećnici.
- Pomiješajte vodu i pivo te zalijevajte koljenicu konstantno tokom pečenja.
- Nakon 90 minuta pečenja, kada meso omekša, izvadite ga zajedno sa lukom na posudu za posluživanje.
- Saft od pečenja po želji malo još ukuhajte i posolite.
- Ukrasite limunom i poslužite uz kupus salatu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!