Pečena tunjevina s mrkvom i krompirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 10 minuta

Sastojci
Mrkve:
6 komada
Krompir:
3 komada
Tunjevina:
2 konzerve
Grašak:
1 konzerva
Sir:
Po želji
Instrukcije
Kuhajte mrkvu i krompir u kipućoj vodi, dok ne omkešaju a zatim ocijedite i izgnječite.
Kada dobijete kašastu smjesu, umiješajte tunjevinu i grašak.
Prespite smjesu u posudu za pečenje, pospite sa sirom i pecite 20-30 minuta na temperaturi od 200 °C ili dok sir ne dobije zlatnu boju.
Izvadite iz pećnice i ostavite da ohladi.
Poslužite uz zelenu salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.