Pečena tunjevina s mrkvom i krompirom

Vrijeme pripreme
6 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
6 komad
mrkve
3 komad
Krompir
2 konzerva
tunjevina
1 konzerva
grašak
1 po potrebi
sir
Pečena tunjevina s mrkvom i krompirom
  1. Kuhajte mrkvu i krompir u kipućoj vodi, dok ne omkešaju a zatim ocijedite i izgnječite.
  2. Kada dobijete kašastu smjesu, umiješajte tunjevinu i grašak.
  3. Prespite smjesu u posudu za pečenje, pospite sa sirom i pecite 20-30 minuta na temperaturi od 200 stepeni ili dok sir ne dobije zlatnu boju.
  4. Izvadite iz pećnice i ostavite da ohladi.
  5. Poslužite uz zelenu salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*