Pečena tunjevina s mrkvom i krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 6 minuta
Pečena tunjevina s mrkvom i krompirom

Sastojci

Mrkve:
6 komada
Krompir:
3 komada
Tunjevina:
2 konzerve
Grašak:
1 konzerva
Sir:
Po želji

Instrukcije

  1. Kuhajte mrkvu i krompir u kipućoj vodi, dok ne omkešaju a zatim ocijedite i izgnječite.

  2. Kada dobijete kašastu smjesu, umiješajte tunjevinu i grašak.

  3. Prespite smjesu u posudu za pečenje, pospite sa sirom i pecite 20-30 minuta na temperaturi od 200 stepeni ili dok sir ne dobije zlatnu boju.

  4. Izvadite iz pećnice i ostavite da ohladi.

  5. Poslužite uz zelenu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.