Pečene gljive punjene sirom

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
12 komad
gljive
1 kašika
ulje
1 kašika
Bijeli luk
250 g
krem sir
65 g
parmezan
1/4 kašičica
Biber
1/4 kašičica
luk u prahu
1/4 kašičica
mljevena paprika
Pečene gljive punjene sirom
  1. Gljive očistite, pažljivo odstranite njihove stabljike(drške)i izdrobite ih.
  2. U tavu sa zagrijanim uljem dodajte izdrobljene stabljike i i bijeli luk.
  3. Pržite dok tekućina ne ispari, pazeći da ne izgori luk.
  4. Ostavite na stranu da se ohladi, pa dodajte krem sir, parmezan, biber, luk u prahu i papriku.
  5. Smjesa bi trebala biti vrlo gusta.
  6. Svaku gljivu napunite ovom smjesom, pa ih poredajte na pleh za pečenje premazana uljem.
  7. Pecite 20 minuta na 175 °C.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*