- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 20 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 4.4.2015
- 12 komad
- gljive
- 1 kašika
- ulje
- 1 kašika
- Bijeli luk
- 250 g
- krem sir
- 65 g
- parmezan
- 1/4 kašičica
- Biber
- 1/4 kašičica
- luk u prahu
- 1/4 kašičica
- mljevena paprika

- Gljive očistite, pažljivo odstranite njihove stabljike(drške)i izdrobite ih.
- U tavu sa zagrijanim uljem dodajte izdrobljene stabljike i i bijeli luk.
- Pržite dok tekućina ne ispari, pazeći da ne izgori luk.
- Ostavite na stranu da se ohladi, pa dodajte krem sir, parmezan, biber, luk u prahu i papriku.
- Smjesa bi trebala biti vrlo gusta.
- Svaku gljivu napunite ovom smjesom, pa ih poredajte na pleh za pečenje premazana uljem.
- Pecite 20 minuta na 175 °C.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!