Pečene gljive sa bijelim lukom i curryem

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
8 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
500 g
gljive
2 češanj
Bijeli luk
1 1/4 šolja
brašno
1 kašika
kukuruzni škrob
1 1/2 šolja
voda
1/2 kašičica
curry u prahu
1/2 kašičica
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
ulja
1 glavica
Crveni luk
Pečene gljive sa bijelim lukom i curryem
  1. Dobro umutite brašno sa kukuruznim škrobom, soli, biberom, curryem i vodom. Ostavite da smjesa odstoji 10 minuta.
  2. Umiješajte bijeli luk, crveni luk i gljive.
  3. Zagrijte ulje u tavi, dodajte gljive i pecite 5 minuta ili dok ne dobiju smeđu boju.
  4. Skinite s vatre i poslužite se.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*