Pečene jabuke sa orasima i grožđicama
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Jabuke:
6 komada
Šećer:
125 grama
Brašno:
3 kašike
Cimet:
1/2 kašičice
Muškantni oraščić:
1/2 kašičice
Klinčići:
1/4 kašičice
Grožđice:
125 grama
Orasi:
125 grama
Mlijeko:
10 mililitara
Instrukcije
Jabuke ogulite i izrežite na kriške, pa ih stavite u veću posudu.
U posebnoj posudi pomiješajte šećer, brašno, cimet, muškatni oraščić i klinčić.
Pomiješajte sa jabukama, pa dodajte grožđice i izdrobljene orahe.
Smjesu prebacite u pleh za pečenje, pa prelijte mlijekom.
Pecite u rerni na 175 °C minimalno 45 minuta, pa poslužite nakon što se malo ohladi.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.