Pečene paprike

Sastojci
Instrukcije
Narežite paprike na pola a jezgru i sjemenke odstranite.
Premažite paprike s obje strane maslinovim uljem i začinite sa soli i biberom pa ih poredajte u posudu za pečenje, otvoreni dio okrenut prema dole.
Pecite u pećnici 15 minuta ili dok vrhovi ne pocrne.
Kada vrhovi pocrne izvadite posudu iz pećnice, višak masnoće (safta) ostavite sa strane a paprike ostavite da ohlade u najlonskoj vrećici 15 minuta.
Nakon 15 minuta izvadite paprike iz vrećice, ogulite, narežite, pospite saftom i peršunom i poslužite uz vrhnje.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.