Pečene paprike

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 8 minuta
Pečene paprike

Sastojci

Paprike:
8 komada
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Vrhnje:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Narežite paprike na pola a jezgru i sjemenke odstranite.

  2. Premažite paprike s obje strane maslinovim uljem i začinite sa soli i biberom pa ih poredajte u posudu za pečenje, otvoreni dio okrenut prema dole.

  3. Pecite u pećnici 15 minuta ili dok vrhovi ne pocrne.

  4. Kada vrhovi pocrne izvadite posudu iz pećnice, višak masnoće (safta) ostavite sa strane a paprike ostavite da ohlade u najlonskoj vrećici 15 minuta.

  5. Nakon 15 minuta izvadite paprike iz vrećice, ogulite, narežite, pospite saftom i peršunom i poslužite uz vrhnje.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.