Pečene pastrmke s bosiljkom

Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte roštilj.
U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja i dodajte luk.
Dinstajte uz konstantno miješanje dok luk ne dobije zlatno smeđu boju, oko 20 minuta.
Dodajte ocat i kuhajte još 2 minuta.
Začinite sa soli i biberom. Ostavite sa strane.
Premažite ribe s preostalim uljem iznutra i sa strane. U svaku ribu stavite po 2 lista bosijka.
Stavite na roštilj i pecite po 4 minute sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
Skinite ribe s roštilja, pospite s umakom od luka i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.