Pečene pastrmke s bosiljkom

Sastojci
Instrukcije
- Predhodno zagrijte roštilj. 
- U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja i dodajte luk. 
- Dinstajte uz konstantno miješanje dok luk ne dobije zlatno smeđu boju, oko 20 minuta. 
- Dodajte ocat i kuhajte još 2 minuta. 
- Začinite sa soli i biberom. Ostavite sa strane. 
- Premažite ribe s preostalim uljem iznutra i sa strane. U svaku ribu stavite po 2 lista bosijka. 
- Stavite na roštilj i pecite po 4 minute sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju. 
- Skinite ribe s roštilja, pospite s umakom od luka i poslužite. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.