Pečene pastrmke s bosiljkom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 kašika
Maslinovo ulje
450 g
Crveni luk
1/4 šolja
vinski ocat
1/4 kašičica
Sol
4 komad
pastrmka
8 list
Bosiljak
Pečene pastrmke s bosiljkom
  1. Predhodno zagrijte roštilj.
  2. U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja i dodajte luk.
  3. Dinstajte uz konstantno miješanje dok luk ne dobije zlatno smeđu boju, oko 20 minuta.
  4. Dodajte ocat i kuhajte još 2 minuta.
  5. Začinite sa soli i biberom. Ostavite sa strane.
  6. Premažite ribe s preostalim uljem iznutra i sa strane. U svaku ribu stavite po 2 lista bosijka.
  7. Stavite na roštilj i pecite po 4 minute sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.
  8. Skinite ribe s roštilja, pospite s umakom od luka i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*