Pečene pastrmke s bosiljkom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 5 minuta
Pečene pastrmke s bosiljkom

Sastojci

Maslinovo ulje:
4 kašike
Crveni luk:
450 grama
Vinski ocat:
1/4 šolje
Sol:
1/4 kašičice
Pastrmka:
4 komada
Bosiljak:
8 listova

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte roštilj.

  2. U tavi zagrijte 3 kašike maslinovog ulja i dodajte luk.

  3. Dinstajte uz konstantno miješanje dok luk ne dobije zlatno smeđu boju, oko 20 minuta.

  4. Dodajte ocat i kuhajte još 2 minuta.

  5. Začinite sa soli i biberom. Ostavite sa strane.

  6. Premažite ribe s preostalim uljem iznutra i sa strane. U svaku ribu stavite po 2 lista bosijka.

  7. Stavite na roštilj i pecite po 4 minute sa svake strane ili dok ne dobiju smeđu boju.

  8. Skinite ribe s roštilja, pospite s umakom od luka i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.