Pečene ribe sa sirom i povrćem

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kg
ribe
8 komad
paradajz
1 šolja
crne masline
2 češanj
Bijeli luk
1 glavica
Crveni luk
200 g
feta sir
1 po potrebi
Maslinovo ulje
Pečene ribe sa sirom i povrćem
  1. Premazati ribe maslinovim uljem i staviti u posudu za pečenje.
  2. Peći 20 minuta u rerni na temperaturi od 170 stepeni.
  3. U međuvremenu zagrijati ulje u tavi, dodati crveni luk, bijeli luk, paradajz i masline.
  4. Kuhati dok se paradajz ne raspadne.
  5. Nekoliko minuta prije nego ribe budu pečene, posuti ih sirom i zadržati ih u rerni dok se sir ne istopi.
  6. Izvaditi ih iz rerne, posuti smjesom od povrća i poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*