Pečene ribe sa sirom i povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Pečene ribe sa sirom i povrćem

Sastojci

Ribe:
1 kilogram
Paradajz:
8 komada
Crne masline:
1 šolja
Bijeli luk:
2 češnja
Crveni luk:
1 glavica
Feta sir:
200 grama
Maslinovo ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Premazati ribe maslinovim uljem i staviti u posudu za pečenje.

  2. Peći 20 minuta u rerni na temperaturi od 170 stepeni.

  3. U međuvremenu zagrijati ulje u tavi, dodati crveni luk, bijeli luk, paradajz i masline.

  4. Kuhati dok se paradajz ne raspadne.

  5. Nekoliko minuta prije nego ribe budu pečene, posuti ih sirom i zadržati ih u rerni dok se sir ne istopi.

  6. Izvaditi ih iz rerne, posuti smjesom od povrća i poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.