Pečene tikvice sa dvije vrste sira

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
4 komad
Tikvice
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
1/4 šolja
peršun
4 komad
celer
2 kašika
Maslac
200 g
mladi kravlji sir
30 ml
jogurt
1 komad
Jaja
1/4 kašičica
origano
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
50 g
cheddar sir
Pečene tikvice sa dvije vrste sira
  1. U većoj posudi za kuhanje istopiti maslac, dodati crveni, bijeli luk i celer, pa pržiti dok ne omekšaju.
  2. Umiješati mladi sir, jogurt, umućeno jaje, sol, biber, origano i peršun.
  3. Tikvice prepoloviti uzduž, poredati ih u uljem premazan pleh za pečenje i peći 15 minuta na 180 °C.
  4. Nakon 15 minuta izvaditi tikvice iz rerne, posuti ih smjesom od sira i jogurta, pa peći još 15 minuta.
  5. Pečene tikvice posuti ribanim cheddar sirom, pa poslužiti.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*