Pečene tikvice sa dvije vrste sira
Sastojci
Instrukcije
U većoj posudi za kuhanje istopiti maslac, dodati crveni, bijeli luk i celer, pa pržiti dok ne omekšaju.
Umiješati mladi sir, jogurt, umućeno jaje, sol, biber, origano i peršun.
Tikvice prepoloviti uzduž, poredati ih u uljem premazan pleh za pečenje i peći 15 minuta na 180 °C.
Nakon 15 minuta izvaditi tikvice iz rerne, posuti ih smjesom od sira i jogurta, pa peći još 15 minuta.
Pečene tikvice posuti ribanim cheddar sirom, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.