Pečene tikvice sa dvije vrste sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Pečene tikvice sa dvije vrste sira

Sastojci

Tikvice:
4 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Peršun:
1/4 šolje
Celer:
4 komada
Maslac:
2 kašike
Mladi kravlji sir:
200 grama
Jogurt:
30 mililitara
Jaja:
1 komad
Origano:
1/4 kašičice
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Cheddar sir:
50 grama

Instrukcije

  1. U većoj posudi za kuhanje istopiti maslac, dodati crveni, bijeli luk i celer, pa pržiti dok ne omekšaju.

  2. Umiješati mladi sir, jogurt, umućeno jaje, sol, biber, origano i peršun.

  3. Tikvice prepoloviti uzduž, poredati ih u uljem premazan pleh za pečenje i peći 15 minuta na 180 °C.

  4. Nakon 15 minuta izvaditi tikvice iz rerne, posuti ih smjesom od sira i jogurta, pa peći još 15 minuta.

  5. Pečene tikvice posuti ribanim cheddar sirom, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.