Pečene tikvice sa sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Tikvice:
2 komada
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Parmezan:
130 grama
Paradajz:
Po želji
Instrukcije
Odsijecite krajeve tikvica, a zatim ih uzdužno prepolovite.
Zatim poredajte u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem.
Pospite tikvice sa malo soli, a zatim parmezanom.
Pecite ih 20 minuta na 200°C i odmah poslužite uz neko jelo od mesa.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.