Pečene tikvice sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Pečene tikvice sa sirom

Sastojci

Tikvice:
2 komada
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Parmezan:
130 grama

Instrukcije

  1. Odsijecite krajeve tikvica, a zatim ih uzdužno prepolovite.

  2. Izrežite ih na četvrtine, a zatim poredajte u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem.

  3. Pospite tikvice sa malo soli, a zatim parmezanom.

  4. Pecite ih 20 minuta na 200 °C i odmah poslužite uz neko jelo od mesa.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.